Vakit Nakit midir Gerçekten?

Sabahları erkenden kalkıp akşama kadar koşturduğum bugünlerde kendime sık sık sorduğum bir soru bu :) evlilik hazırlıkları sebebiyle gün yetmemeye başladı, her gün biraz daha erken kalkmak bir zorunluluk halini aldı. Geceden geç yatınca ertesi sabah kalkmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Saat çalmaya başladığı anda uyanmadan, yalnızda uykumun derinliğini çok az azaltarak gözlerim kapalı alarmi erteleyebiliyorum. Sanırım bu bir refleks halini aldı :) saati daha uzağa koysam da uyurgezer gibi kapayıp “5 dakika daha” uyumak için yatağa geri dönüyorum. Bunun için bir çözüm bulmak gerek dedim ve yaptığım ufak bir araştırma sonucu yalnız olmadığımı, benim gibi uyanamama derdinden muzdarip birçok insan olduğunu kanıtlayan yaratıcı saatlerle karşılaştım :)

Hepsi birbirinden yaratıcı bu saatler uyanamama sorununa kesin çözüm olacak cinsten :) İlk saatimi motivasyonunun gücü sebebiyle en çok hoşuma giden :P

1)      Para Doğrayıcı Saat



Evet yanlış görmediniz :)  Para doğrayıcı saate gece yatmadan yerleştireceğiniz 100 TL'lik banknotlar sabah ertelemeye bastığınız zaman şekildeki gibi şeritlere ayrılmaya başlıyor. Uyanmadığınız her 5 dakika için bir 100 TL dilim dilim oluyor. Sanırım bu konsepte alışana kadar birkaç 100 TL gidebilir ama daha ufak paralar koymamak gerekiyor, yoksa sabah uykusunun kıymeti karşısındaki motivasyon azalmış olur :)

2)      Kaçan Saat


Bu da 2. Favori saatim :) saatinizi ne kadar uzağa koysanız da kalkıp birkaç dakika fazla uyumak için kapatıyorsanız bu saat tam size göre. Erteleme düğmesine bastığınız andan koşmaya başlıyor. Tekerleklerinin iri olması sebebiyle belli bir yükseklikten düşse de durmuyor ve yoluna devam ediyor :) Renkleri ve görünüşü de çok sevimli değil mi?

3)      Uçan Saat


Kaçan Saatle aynı mantıkta üretilen saatimiz evin içinde dolaşmak yerine havada süzülüyor :) sanırım etrafa ya da saati kovalayana çarpma ihtimalini göz önüne alınca bu modeli daha az tercih ederdim.

4)      Güneş gibi Doğan Saat



Evet son saatimiz de oldukça yaratıcı, çalmakla kalmıyor aynı anda gözleri kör edecek bir ışık saçarak adeta odanın içine güneş gibi doğuyor. Uyurken ışıktan rahatsız olanlardansanız, ya da perdelerinizi sıkı sıkı kapayarak uyuyanlardansanız bu saat tam size göre :)

Yaratıcı ve bir o kadar da eğlenceli bu saatler pek hoşuma gitti. Peki sizin motivasyonunuz hangisi olurdu? Hangi saat çoook kıymetli o sabah uykunuzu açmaya yardım ederdi? :)

CONVERSATION

27 comments:

  1. Benim uykum çok hafif valla tatlım. Saat dıt desin gözlerim açılır:)Ama elbette çok uykusuz olduğum ve sürünerek kalktığım günler oluyor. Bu durumda benim için en etkilisi güneş gibi doğan saat olurdu. Işıkla mümkün değil uyuyamam. Kafamı sarar sarmalarım yastığa yorganlara:)
    Bu arada kolay gelsin hazırlık döneminde sana:) Dayan biraz daha=)

    YanıtlaSil
  2. diğerlerini daha önce görmüştüm ama ilki şu para doğrayanı süper fikir!! 100 tl me kıyamaz kesin zamanında uyanırdım heralde ;) bir tane edinmek lazım =)

    YanıtlaSil
  3. Canım benim sabah uykusu okadar tatlı ki doyum olmuyor, 5dk daha dedikçe de daha da doyulmaz oluyor. Hatta bana nişanlım sabah uykusu gibisin der :)
    Ben 2.saati çok beğendim, eğlenceli geldi bana :)
    Allahım evlilik yolunda ilerlerken herşeyin en hayırlısını nasip etsin sana, öpüldün canım

    YanıtlaSil
  4. canım sana aynen katılıyorum bende zor kalkanlardanım :)) ikinci saat çok akıllıca :)) para doğrayan saati ben almıyım kalsın :p son saat ise tam benim için güneşi görmeden uyanamıyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Uyumayııı cokkk sevıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

    YanıtlaSil
  6. Oha.bayildim resmen:D
    Bundan biri de bana gerek:D
    ilk 3 güzel sevimli ama son saat pek bi güzel:)

    YanıtlaSil
  7. para doğrayıcı çok kötü ya onu kim alır :D

    YanıtlaSil
  8. Roryimm oo paralarr banadaaa gelee :D:D

    YanıtlaSil
  9. Haha :-) ilk saat'e cok güldüm canim, ben bu saatden alsam hergün parasiz kalirim bu bi kesin. Benimde öyle bi agir uykum varki anlatamam, neredeyse ne zaman yattigim bile farketmiyor, cok agir uyuyorum, yanimda davul calsin uyanmicak sekilde :D

    Isikli saatiyse cok merak etmisimdir ama almadim, acaba gercekten fayda edermi diye düsünüp.

    Bir ara ben internet'den bir Saat siparis verdim SLEEPTRACKER diye, kolunda tasiyorsun biraz büyük bir saat, yatmadan önce ayarliyorsun, ve seni uykunun en hafif oldugu an'da uyandiriyor. Gercekten cok ise yaradi.

    Canimmm hazirliklar gercekten cok zor is, insan ordan oraya kosturuyor, ama güzel birsey icin oldugundan insani nekadar yorsada o kosturmalar, birseyleri yapinca veya aldiktan sonar insan mutlu oluyor. Kocaman öpüyorum canim benim

    YanıtlaSil
  10. Çok güldüm Giz.Ne enteresan saat bunlar ama işe yararlar kesin;)

    YanıtlaSil
  11. bende acayip uykucuydum,işe gitmeden 5 dk daha uyumak için sürekli alarmı ertelerdim,hatta bazen o kadar çok ertelerdimki hazırlanmaya 5 dakikam kalırdı :)
    ama şimdiki alarmım kızım olduğundan mecburen uyanıyorum :)en etkilisi bebiş ağlaması sanırım.
    Giz'im bulduğun saatlerin hepsi uykuyu kaçıracak türden ama en etkilisi para doğrayıcı sanırım,tabi benim gibi ışıkta yatamayanlara güneş ışıklı da oldukça etkili :)

    YanıtlaSil
  12. uçan saatten kardeşime alıcaktım;ama bide sabah onu yerine koymayıp da uyku semesi,ve siniriyle bir de kafama atar diye vazgeçtim;
    güneş gibi doğan saate ise hayran kaldım,istiyorummm :D

    YanıtlaSil
  13. hepsi birbirinden süperr . seçim yapmakta zorlandım gerçekten . ama sabahları alarmla uyanmak kabus gibi birşey

    YanıtlaSil
  14. sukur ki boyle bi problemim yok daha saat calmadan kalkiyorum :)) bendeki sorunda alarmdan önce kalkip wcye gittigimde susmak bilmeyen alarmin sinirimi bozmasi oluyor :))

    YanıtlaSil
  15. haha süper bunlar süper!! :))

    ilk saat gerçekten çok yaratıcı ama ben ikinciyi istiyorummmm!! koşan saat çok şirin yaa.. ve kesinlikle çok efektif, insanın gülmekten uykusu açılır bunu kaçarken görünce! :)))

    nereden buldun bunları tatlım, satılıyor mu acaba piyasada gerçekten almak isterim..

    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. para doğrayıcı tasarım harikaymış!
    hepsi güzel ama en çok onu beğendim
    paylaşım için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  17. inanamıyorum Giz,
    harikasın! nerden aklına :))

    ben para doğrayıcıyı tercih ederdim :)

    YanıtlaSil
  18. Particle, tatlım keşke benim de uykum hafif olsa :) Işık cidden rahatsız edici ama odaya doğunca insan alıp fırlatabilir :))



    İrem'cim hehe aynen tatlım, daha ufak banknotlar koymamalı zaten 5- 10 TL olsa insan gayet sabah uykusuna feda edebilir :P

    YanıtlaSil
  19. Pembe Esinti'm heheh sabah uykusu gibisin muhteşemmiş gerçekten :)) bu kadar güzel anlatılır! 2. saat cidden çok eğlenceli ben de 1 ve 2 arasında gidip geliyorum zaten :) güzel dileklerin için de çoook teşekkürler tatlım, amin :))



    Gök'm o sabah uykusu hep tatlı insanlar çocuk sahibi olunca ne yapıyor ? :P doğan güneş de çok güzel hele bir de yavaş yavaş doğsa hehe tam olur :)



    Melek'm ben de çoook seviyoruum, sabahları 6.45'te kalkmak inanılmaz zor bir şey. Şimdi rahatım tabi de, gireceğim iş evime daha yakın olur umuyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Rory'm bana da gerek heheh hepsini sırayla deneyebilirim hatta :P genelde alarmi kurup uzağa koyuyorum teli ki yürürken uykum açılsın :))



    Rococosh'cum ben alırım valla, geç yatmayı seven birisi olarak sabah uyanmak için her yola başvurabilirim :)



    Gülşah'cım sleeptracker saati çok merak ettim tatlım :) bir de uyku dönemleri saatlik periyotlara ayrılıyor diye okumuştum 8 saat uyuyunca ya da 6 uyanabiliyorsun ama 7 veya 9'da sersem gibi oluyor insan gibi bir mantığı vardı sanırım. Bu sleeptracker ciddi işe yarar bu durumda :) Hazırlıkları kolayladık sayılır koşturmalar yavaş yavaş sonuç veriyor ve bu da mutlu ediyor bizi, çok teşekkürler tatlım benim ben de öpüyorum kocamaaaan :))

    YanıtlaSil
  21. Follow up, tatlım heheh ben de çok güldüm ve paylaşmam lazım hemen dedim :)) ben de oldukça umutluyum ama Tr.de satılmıyorlar galiba daha :/ olsa alıp deneyeceğim kesinlikle :))



    Rebel'm ben de onu soracaktım sana tatlım, insan kendisi için bazı şeylerden feragat edip 5 dk daha uyuyabiliyor ama dünya tatlısı bebiş için ne olursa olsun kalkıyor değil mi? :) Anne olmak hem çok güzel hem de özveri isteyen bir şey. Ben de sabah uykularıma kesin bir şekilde çocuk sonrası veda edeceğim sanırım :)



    Lüzumsuzişler uzmanı, hehehe aynı oda paylaşılıyorsa aman dikkat ederim :)) ben şahsen her sabah kardeşimin beynimi delen alarmı ile bir kez yatakta sıçrıyorum matkap efektli resmen :) Tr.de satılmıyor sanırım ama bir araştıracağım yine de güneşliyi de var mı acaba diye :)




    Elifinelizi ben de en çok "gül gibi açarak" uyanma modelini seviyorum :P kendiliğinden uykusu bitince nasıl da mutlu kalkıyor insan :))

    YanıtlaSil
  22. e.n.k'cım hehehe evet o da aksi gibi ulaşamazken çalar bir de :)) uyanamama sorununun olmaması süpermiş tatlım, annem de öyledir ama biz 3 kardeş babaya çekmişiz ne yazık ki :P



    Wear, tatlım saat forumunda okudum ama Tr'de satılmıyor sanırım :/ yine de araştıracağım olsa olsa karınca ya da budun gibi mağazalarda olur onların sitelerine bakacağım :)) ben de 2. ye çok güldüm canım tekerleklerinin üzerinde deli gibi yuvarlanan bir şeyi görünce insan kopar cidden :P

    YanıtlaSil
  23. Ful yaprakları asıl ben teşekkür ederim beğenin için canım :)) uykuya en meydan okuyan tasarım kesinlikle para doğrayan, sanırım ben de cesaret ederek onu seçerdim :P



    Blush, tatlım webde gezinirken buldum hemen paylaşmak istedim sizlerle :) beğenmene çok sevindim canım benim, öpüyorum kocaman :***

    YanıtlaSil
  24. güneş gibi doğan çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
  25. ay ççook yaratıcı bunlar harika ya hepsi birbirinden güzel:) canım evlilik hazırlıklarındaymssn ben yeni atlattım o süreci ve blogta paylaştm bu eşya ııvızr zıvır işleri:) beklerim:)

    YanıtlaSil
  26. Eee ben de zor uyananlardanim ama hic mi hic dusunmemistim buna cozum bulacak dis etmenler var mi diye;)
    -Para dograyan pek feciymis; cok para kaybederdim, bu olmaz:P
    -Tekerlekli olan cok sirin, ama bana engel olabilir miydi bilmiyorum:P
    -Ucan ciddi tehlikeli! Ben uyanamazsam, odaya giren baskasina zarar verme olasiligi var:(
    -Gunes gibi dogan saat beni daha tatli uykulara goturebilir, zira sabah gunesinden hic rahatsiz olmam:D

    Bu durumda en uygunu paraya kiyan:D
    Aa bir de HAYAT'in evden kahvalti yapmadan cikiyor olusu:( Pir diye kalkarim yatagimdan:D

    YanıtlaSil
  27. uvv ilki çok korkunç. öyle bir saatim olsa kesin o çalmadan daha uyanır paramı kurtarırdım:)

    YanıtlaSil