Kraliyet Düğünü Şapkaları! :)

Kraliyet düğünü hakkında bu kadar çok şey yazıldı çizildi, dünyada olay oldu. Cuma’dan beri canlı ekranlarda, gazetlerde, bloglarda her yerde bu düğünü gördük. Kate’in gelinliği, törenin muazzamlığı, konuklar derken benim dikkatimi en çok bu davetteki şapkalar çekti. Hepimiz artık Kate’in gelinliğini tüm detaylarına kadar ezbere biliyoruz!  Bakalım Philip Treacy'nin tasarımı olan şapkalar hakkında ne düşüneceksiniz?




Bu şapkaları abartı bulabilirisiniz ancak onlar kraliyet düğününün olmazsa olmazları. Her biri farklı renk ve tasarımda olan şapkalar aslında birer sanat eseri niteliğinde. Kıyafetleri ile birebir uyumlu tasarlanan şapkalardan ben Belçika prensesi Mathilde’ninkini beğendim, 2. Sırada sade ama jilet gibi keskin bir tarzı seçen Victoria Beckham var. 






Kontes ve prenseslerin soylu seçimi olarak görülen bu şapkalar günlük hayatta görebileceğiniz bir şey değil. Dolayısıyla göz yadırgıyor ancak yerinde kullanımında (bkz. Mathilde) şık olduğunu düşünüyorum!
Prenses Beatrice’in şapkası en enteresanı olduğu için onu ayrı bir resim ile yayınlamayı uygun gördüm.


Prensesin farklı seçimine hayranlık duyuyorum! ve medeni cesaretinden ötürü kendisini kutluyorum ;)

CONVERSATION

18 comments:

  1. benim de seçimim de prenses Beatrice ... çok sevimli amaaa =)

    YanıtlaSil
  2. Habinos neresi sevimli ya:S agza bak xcv.xcv.

    ah ah millet prenses doguyor xcv.xcv:)

    YanıtlaSil
  3. Hahah Rory'm herkes senin gibi güzel prenses olamıyor :)))öpüyorum kuzumuu ;***


    Habinos prensens Beatrice çok cesur kabul ama bence Belçika prensesi Mathilde daha hoş ;)

    YanıtlaSil
  4. Gizim!
    ya neden ben senin http://betwinus.blogspot.com/
    bu blogunu daha yeni gördüm?:S
    acacagini biliyordum ama henüz acmadin saniyordum:/

    Gec gördüm Özür:(

    Ama süper olmus:)

    YanıtlaSil
  5. Hadi şapkayı geçtim, Beatrice'in saçları sizce de kötü olmamış mıı?? sevemedim ı ıhh.
    2,6 ve 7 numaradaki hanımefendileri ve şapkalarını başarılı buldum ben de. 7 pek şapka sayılmaz heralde ama neyse, hoş olmuş^.^

    YanıtlaSil
  6. HAHA işte günlerdir beklediğim post!!! :) Yorum bile yapamıyorum ya tam bi şamata bence :D Cidden cesaret gerekir, Türkiye'de görsen, "oyh başına ne geldi senin böle, vah vah" diye acıma modunda alaya alırdım hehe :D

    YanıtlaSil
  7. Rory'm bir yazımın başında açıldığını duyurmuştum olsun tatlım ne olacak :)) beğenmene çok sevindim baby'm, çoook teşekkürler :))


    Particle katılıyorum canım sana şapka formatında olanlar daha kabul edilebilir diğerleri şapka gibi değil ve abartılı ;)

    YanıtlaSil
  8. Tuna'cım eğlenmene sevindim! :)) Kraliyet protokolünde olmazsa olmaz bu şapkaları moda çerçevesinde değerlendirmiyoruz zaten, günlük hayatta da pek görebildiğimiz ya da göreceğimiz bir konsept değil ama ilginç geldiği için paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
  9. üzerinde 8 numara yazan hatun! kalk git at kendini mk, Giz nasıl koydun sen onu bu güzelim bloga? HAHAHAHA

    YanıtlaSil
  10. bu tür şapkalar böyle bir düğünde takılmayacakta nerede takılacak, gayet iyi bence..

    YanıtlaSil
  11. Kaçık turuncu canım sokakta görsen tabi ki ilginç, bu şapkalar neden bu kadar abartılıyor anlamadım, günlük hayatta da kuyruklu smokin ve papyon takan birini görsek penguen deriz ama kraliyet ailesinin adabına uygun giyiniliyor. Şapka da aynı şekilde, ben "öldüm bittim muhteşem bunlar ben de istiyoruuuum" demiyorum ki, ilginç geldi paylaşmak istedim takanlara saygı duydum, buyrun düğünün bir de bu yüzünü görün dedim ;)

    YanıtlaSil
  12. Buket'cim sana katılıyorum olur da bir gün kraliyet düğününe katılmam gerekirse protokol icabı ben de şapka takarım, Beatrice'inkini takmam belki ama bir Mathilde'ninkinin daha ufak versiyonunu takarım canım ;)

    YanıtlaSil
  13. Onlarda çok önemli bir gelenek şapka.

    Hepsi klasık bir görünümde olsa çok sıkıcı olurdu. Ben hepsini çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  14. ben şapkanın her türlüsünü sevdiğimden sanırım ,hepsini beğendim.onların en önem verdiği aksesuarlarının şapkaları olduğunu düşünürsek,hepsinin ayrı karakterlerini seçtikleri şapkalarla sergilediğini görüyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  15. kuzu ben kate in gelinliğini beğenmedim.açık konuşuyorum:D bir prenses'ten daha iisini beklerdim:s
    şapkalara gelince bu şapkalar çok mu itici ne:$
    hele Victoria nın ki yanına yaklaşanın gözünü oyucak gibi:D

    YanıtlaSil
  16. Blush canım katılıyorum geleneksel olarak önem teşkil ediyor, İskoçyada erkekler etek giyiyor diye moda anlamında eleştirmek ne kadar mantıklıysa bu da aynı bana göre :) Gelenek ve moda bence birbirine karıştırılmamalı.


    Rebel'm bu ince görüş ve olgun bakışına sonuna kadar katılıyorum. Her biri karekteristik bir aksesuar. Yorumun için çok teşekkür ederim :)


    Story'm hehe ben de biraz sade bulmuştum başta ama detayları inceledikçe asil bir zerafet göze çarpıyor. Abartıdan kasıtlı olarak uzak durmak istemiş belli ki, şapkalar değişik kuzum normalde görsen "bu ne" dersin tabi ki ama kraliyet düğününde protokol icabı olmazsa olmaz babym :)))

    YanıtlaSil