Aşk Postanesi

İstinye Park PTT ile ortak bir uygulama başlatmış. En alt katta yemek yerlerinin karşısındaki meydana kocaman bir “Aşk Postanesi” kurulmuş.  Uygulama çok nostaljik, insan önünden geçerken ister istemez merak edip duruyor, edemeyip soruyor (bakınız ben) sonra daha da edemeyip sevgilisine kart gönderiyor. “Aşk postanesi” daha ne olduğunu anlamadan sizi içine çekiyor :)




Şimdi baştan almam gerek. Meydandaki kalabalığı görünce orada neler oluyor diyerek danışmaya yaklaştım. Çok kibar bir bey olan yetkili, uygulamayı düzgün bir şekilde anlattı bana. “Aşk Postanesi” PTT ve İstinye Park işbirliğinde sevgililer günü için ücretsiz kartpostal, mektup ve telgraf gönderimi yapıyormuş.  Tek yapmanız gereken bir adet karpostal seçmek ya da elinize zarf ve kağıt almakmış.


Bir baktım danışmanın hemen yanında çeşit çeşit, çok güzel kartpostallar asılı duruyor. Hemen birini seçip göndermek geldi içimden.  Melekli, vintage görünümlü bir tane kapıp (alt ortadaki) gönderi yapılan kısmın karşısındaki sıralara geçtim ve kartpostalımın arkasına adres ve iletiyi yazmaya koyuldum. Sonrasında üzerinde “Kartpostal” yazan standın önünde sıraya girerek postalama işlemini gerçekleştirdim . Bunu yapmak garip bir şekilde mutlu etti beni :)


Her şeyin sanallaştırıldığı günümüzde (bundan şikayetim yok ama eski dokular da tamamen kaybolsun istemiyorum) dokunulabilecek bir kartpostal, koklanabilecek bir mektup, saklanabilecek bir telgraf arada bir de olsa eline geçmeli insanın. Ne iyi etmişler de böyle bir uygulama yapmışlar. Belki kartpostalım tam 14 Şubat’ta sevgilimin eline geçmeyecek ama posta kutusunda el yazımın üzerinde olduğu güzel kartpostalı görünce o da sevinecek eminim.


“Aşk Postanesi”ne gösterilen ilginin yoğunluğu insanların da bu değerleri içten içe özlediğininin kanıtı bence. 80’lerin jenerasyonundan sonra (en son bizim ilkokulda mektup arkadaşlarımız vardı, şimdi e-mail arkadaşlığı var) artık nostaljik sayılan bu  uygulamanın özel günler için dahi insanlara sunulması çok hoşuma gitti. Yolunuz düşer ise siz de “Aşk Postanesi”ne uğrayın, sevgiliniz olmasa bile, sevdiklerinize yazın, emin olun posta kutusunu açınca onlar da çok mutlu olacaklar...

CONVERSATION

10 comments:

  1. sahaneeee ! resımlere bayıldım, uygulamaya bıttım, acıkcası ılk okumaya basladıgımda kartların en az 10 tl den satılacagını dusunmustum, ucretsız olmasıda sahaneymıs :)

    YanıtlaSil
  2. Wow:) bayildim..
    bizim burda yok öyle bi yer-.-

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Rory'm adresini mail at sana da göndereyim canım benim :)

    YanıtlaSil
  5. içine güzel duyguları kattığımız her ileti belki mutlu etmeye yetiyordur bizi sevenleri ama sözüklere, kelimelere dokunmayı unuttuk yıllardır... adı sevgililer günü olan içi doldurulmamış ölü hindi yeme gününde sanırım yapılabilecek en güzel uygulamalardan birini yapmışlar. umarım daha kalıcı bir hizmet haline dönüşür. ücretli yapsalar da ben razıyım :)

    YanıtlaSil
  6. Elazya; Evet canım ben de çekimser yaklaştım önce, gösterdikleri güleryüz ve hizmet kalitesi karşısında ücretsiz olduğunu öğrenince nasıl yani? dedim yetkilinin yüzüne :)

    Dehan; Sevgililer gününe anlam katmışlar bence de. Bir zorunluluk olarak ne hediye alsam diye dolaşan insanlara durup sevgiyle yapabilecekleri bir şey sunmuşlar. Ücretli yapsalar insanlar ürkebilir :) emin ol bu şekilde insanlar pozitif konuşunca daha çok PR yapıyorlar ve isimleri duyuluyor.

    YanıtlaSil
  7. ilk defa duydum böyle bişey:)
    nede güzel bir uygulama o öyle.
    sevilesi:))

    YanıtlaSil
  8. Ben de ilk defa duydum 'My Story'm ama çok da hoşuma gitti ne yalan söyliyeyim :) sevilesi doğru kelime :)))

    YanıtlaSil