Çekirge Misali






Ve beklenen son gerçekleşti, her yerde kol gezen gribe ben de yakalandım. Bunda havaların ısınır gibi yapıp güneşin yerli yersiz kendisini göstermesinin çok büyük payı var. Bir de ofise göre giyinip görüşmeler yüzünden dışarıda koşturup durmanın... Dün akşam üşüme krizi halinde kendisini gösteren gribe baş ve boğaz ağrısı da eklenince tamam dedim, yandık. Sabah ateşim de çıktı. Evde lahana gibi giyindim yatağın içinde oturuyorum. Kafam kazan gibi :( İçeriden annemin izlediği televizyonu radyo gibi dinliyorum bir kulağımla. Anlamsız sabah programları, katil kim soruşturmasından tutun Defne Joy'un ölüm şekline kadar sonu gelmez tartışmalar. Çok yorucu bir şey televizyon izlemek, bu yüzden çoğu zaman uzak duruyorum. Evime almasam eksikliğini hissetmeyeceğim bir şey. DVD izlemekten bahsetmiyorum, beyaz perde ayrı. Ancak televizyon (annem hep aptal kutusu derdi) insanın karşısında transa geçtiği, vakit öldürten ve çoğu zaman bir şey vermeyen bir aygıt kanımca. Kadın programları eğitici, ev kadınlarına birşeyler öğretiyor demeyin. Sabah sabah Müge Anlı'da gıdak gıdak bağrışan kadınlar (çıkan avukat ve psikiyatrist bol bol öğüt veriyor kabul), Seda Sayan'ın bilgiç tavırları, Yemekteyiz'de sofraya ve yemeğe saygı göstermeyen çirkef insanlar, Esra Erol'a çıkan umutsuz, vakur, mağrur tipler (hiçbirinin evlense de uzun süre evli kalacağına inanmıyorum) yurdumun kadınlarına ne öğretebilir ki? Yemek yaparken, ev temizlerken, komşuya çaya kahveye gidince arka planda açık sohbet konusu olacak malzemeler gibi geliyorlar bana. Ancak pür dikkat izleyen büyük bir kesim olduğuna da eminim. Bir de stüdyolara kadar giden bilirkişi teyzelerimiz var. Düzenli iş haline getirmişler bunu. 

Ellerine birer kitap alsalar da okusalar demeyeceğim, okuma alışkanlığının çok düşük olduğu ve hatta "Ben hayatımda hiç kitap okumadım, gereksinim de duymadım" diyerek övünen tiplerin ekrana çıktığı ülkemizde bunun çoğunluğa bakınca ne kadar ütopik bir şey olduğunu biliyorum. Değer yargıları bile okuduklarının süzgecinden geçenlerle değil de ekranda dayatılanlarla şekilleniyor çoğu insanın. Bu yüzden içi boş, vakit geçirici değil de daha kaliteli ve eğitici programların yer almasını isterdim televizyonda. Arada birkaç uzman çıkıp konuşuyor da ezbere anlatıyor duyduklarını babaannem. 80 yaşındaki kadın aklında tutuyor duyduklarını. Bu derece özümseniyor ekran kültürü düşünün.

Her neyse... Çekirge misali bir sıçradım iki sıçradım üçüncü de ben de keçi mi kuzu mu bilmem artık gribe yakalandım. Yorgan döşek yatarken aklımdan geçenler de bunlar. Şimdi yanı başımdaki kitaplığımdan seçtiğim birkaç kitabı mutlu mutlu karıştırmaya devam edeceğim. Umarım akşama daha iyi olurum...


CONVERSATION

10 comments:

  1. ooo geçmiş olsun canım ya kurtuluşumuz yok illa bikaç kere tlatıcaz şu gribi off;:(

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım, kaçtım kaçtım sonunda yakalandım :) salgın olunca bir yere kadar uzak durulabiliyor ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  3. Cok gecmis olsun Giz'imm..

    Herkes hasta:/ Üff...

    YanıtlaSil
  4. hadi yaee tüh:| Sırayla herkesi denio demek.Allah beterinden korusun.Geçmiş olsun canım benim.ii dinlen de çabucak iyileş<3

    YanıtlaSil
  5. Rory'm, 'My Story canlarımsınızz çok teşekkürlerr :)) sabahtan beri annemin hazırladığı meyve sepeti (tabak demek az kalıyo ne yazık ki) ve ıhlamur kürü eşliğinde dinleniyorum, çok şükür daha iyiyim :))

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok geçmiş olsun umarım hemen iyileşirsiniz.. Sizi yeni buldum, follower'ınız oldum hemen =) Uzun bir günün sonunda insanin moralini düzeltebilecek sayılı şeylerden gerçekten yazdıklarınız. Türkiye'nin sizin gibi gençlere ihtiyacı var.
    Post ettiğiniz yazıları keyifle okuyorum, tariflerinizi de en yakın zamanda deneyeceğim =) televizyon programları hakkında söylediklerinize de daha fazla katılamazdım..

    YanıtlaSil
  7. @Rory'm: :))

    @Aslı: Söyledikleriniz beni gerçekten çok mutlu etti. İçimden gelenleri yazıyorum, hoşunuza gidiyorsa ne mutlu bana :) Umarım tarifleri de yapınca beğenirsiniz :))

    YanıtlaSil
  8. ohh çook sevindim Gizcimm :))

    YanıtlaSil