Militer Modası


Birkaç sene önce sadece uzun kabanlarda gördüğümüz, o dönemde adeta modaya göz kırpan militer modası, bu sene ikonu olan düğmelerle her yerde karşımızda. Militer stili aslında yeni bir akım olarak değil, var olan ancak daha da gelişmiş bir trend olarak 2010 Sonbaharında kendisini gösteriyor.




Viktorya dönemine ait askeri üniformalardan esinlenelerek geçtiğimiz yıllarda yaratılan stil bu sezon değişikliğe uğramış durumda. 2010 yılı militer modasında işlevsellik ve yararlılık ön planda.

 Kadınlarda militer modası başlangıçta 18-19.yüzyıldan esinlenerek yaratıldıysa günümüz militer modası 20. Yüzyılın askeri formalarından esinlerek yaratılmıştır demek yanlış olmaz.

Bu akımın renklerine baktığımızda asker yeşilini ana renk, onu takiben denizci (navy) mavisi, kırmızı ve krem rengini de daha uzak renkler olarak görebiliriz.



Sonbahar sezonu militer modasının ana parçası ise hiç kuşkusuz, militer ceket. Paltolar bile (bakınız Zara) ceket formatında ama uzun, vatkalı, önden altın rengi düğmeli olarak çalışılmış. Bu akım aviator botlar ve militer stil çizmelerde de kendisini gösteriyor.


Koleksiyonun ana parçası olan militer stil ceketi skinny jeanler ve babet ile çok rahat kombine edebilirsiniz, ayrıca diz boyu ya da maxi elbiselerin üzerinde de çok şık duruyor. Bu sezonun diğer bir modası olan havuç pantolonların paçalarını kıvırıp babet üzerine militer gömleklerle de kullanabilirsiniz.


 Kaçınmanız gereken şeyse militer modasına uymak adına kamuflaj desen giymek. Bu desen fazla erkeksi ve basit duruyor. Unutmayın bu sezonun renkleri koyu lacivert ve haki yeşili, üzerine altın rengi düğmelerle kadınlarda vermek istediği mesaj kendine güvenen, güçlü ve seksi bir imaj…


Bu modaya ait parçaları Zara, Bershka, Stradivarius ve Mango'da rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir üst marka sınıfında ise Fendi, Fcuk, Ralph Lauren’den militer ceketler alabilirsiniz.


Bilekte biten topuklu botlarda da aynı modayı görmek mümkün, bağcıklı, bilek kısmı kürklü aviator çizmelerde de.  Benim favorim ise boyu dizde olan siyah Louboutin çizme…


CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder