Sandzak


Dün işte öğle arasında değişik bir şey yapalım dedik, hava da güzel olunca arkadaşlarla kendimizi Pendik Marina’da bulduk. Nereye oturalım diye bakınırken adı dikkatimizi çeken Sandzak isimli yöresel Balkan yemekleri sunan bir  yerde karar kıldık.


Sandzak’ın menüsündeki ana yemekler Türk Mutfağından bildiğimiz tatlardan farklı durmuyor ancak ufak ayrıntılarla sunulan yemekler değiştirilmiş. Başlangıç olarak Boşnak böreği ve Balkan mantısı aldık. Boşnak böreği ıspanaklı kol böreğinin uzaktan akrabası, hamuru daha yumuşak ancak çok yağlı. Balkan mantısı da top şeklinde el açması kıymalı börek ile kardeş :)ancak yoğurt ile servis ediliyor.

Balkan köftesi tat olarak Tekirdağ köftesine çok benziyor ancak köfte hamur gibi açılarak yayvanlaştırılmış, geniş bir yuvarlak olarak pişirilmiş. Sunumda üzerine bir top kaymak konuluyor, bu da etin tuzlu tadını nötralize ediyor daha saf bir tat alıyorsunuz. 



Kırmızı et seviyorsanız değişik bir tat olarak hoşunuza gidebilir. Tabakta garnitür olarak servis edilen bulgur pilavı bol salçalı ve lezzetliydi, soğanları da çok iri doğranmıştı ancak patates püresi soğuk yerine en azından ılık sunulabilirdi.



Sandzak’ın içinde bulunduğu Pendik Marina yeni yapılmış bir yer, geniş, ferah, bir havası var, güneş ışığını çok hoş yansıtıyor. Deniz kenarına bakan yüzünde yan yana yemek yerleri dizilmiş,  iç tarafta ise cafe’ler var.




Kış henüz gelmediğinden masalar hala dışarıda. Açıkta oturunca arada bir yüzünü gösteren kış güneşinin tadını çıkarıyorsunuz. Havalar hazır bozmamışken keyif için gidilebilecek bir yer…


CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder