Juke Box





Gidilesi yerler başlığı altında insanlara daha az bilindik yerleri tanıtmayı kendime görev edinmiş olsam da bu seferlik bir avm’nin içinde yer alan bir mekanı tanıtacağım. Juke Box’ı bilmeyen mi var demeyin, bilseniz de her lezzetinden haberiniz olmayabilir. Bir iki sene önce oldukça sık gittiğim yerin menüsü değişmiş. Uzun zamandır yolum düşmediğinden ben bile unutmuşum nasıl bir yer olduğunu :) Ayrıca mekan zincir restaurant’lardan olmadığından gözümde gidilesi yerlere girmeye hak kazanıyor.



Öncelikle "diner" tarzı bir yer Juke Box. Hani şu Amerikan filmlerinde geçen günlük yemek yerlerinden.  Konsept yüzünden olsa gerek menüsündeki Burgerler inanılmaz lezzetli.



Juke Box Burger  ve Cheeseburger’larını tek geçiyorum. Etteki is tadı Dükkan Burger ile yarışır. Buna ek olarak başlangıçları da oldukça başarılı.



Resimde gördüğünüz üzere yengeç sepeti ve çıtır tavuk kızartması baharatlanmış patates kızartması ile servis ediliyor. Kızartmayla normalde arası olmayan biri olmama rağmen bol bol yedim. Ballı hardal ayrı bir lezzetliydi.


Bugüne kadar fajitasını hiç denememiştim. Oldu olacak onu da deneyeyim dedim ve Juke Box’ın fajitası umduğumdan çok çok iyiydi. Ben combo fajita aldım, kardeşim tavuk fajita. İkisinin de lavaşları çok taze, etlerin kesilme inceliği ve pişirilişi tam olması gerektiği gibiydi. Yine soğan yiyemeyen biri olarak karamelize hatta yanmaya yüz tutmuş sebze yatağını da çok lezzetli buldum. Bitiriş olarak cheesecake aldık. Onu da resmetmek isterdim ancak gelir gelmez pirhana etkisi ile son buldu, kısaca fotoğraf çekecek vaktim olmadı :)


Yolunuz İstinye Park’a düşerse gidilebilecek en sevimli ve sıcak, aynı zamanda da lezzetli mekan diyebilirim. Girişteki Juke Box’tan istediğiniz parçayı çalıp, jukebox görseline sahip menüden yemeğinizi ısmarlayabilir sonrasında da şeffaf camların arkasından ister etrafı izler ister mekanın tadını çıkartabilirsiniz.




Duvarlara asılmış gitarlar ve bar kısmı da ortama ayrı bir hava katıyor. Hele yanınızda maç izlemek isteyen biri varsa günün maçının farklı ekranlardan canlı verildiği mekan gitmek için birebir :)

CONVERSATION

2 comments:

  1. şu en üstteki yeri merak ettim ve galiba açım

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de yazarken aynı hisse kapıldım nedense :)

    YanıtlaSil