Arianna Savall- Peiwoh

İsviçre doğumlu, melek sesli sanatçımız müzisyen bir aileden geliyor. Besteci ve viola (viyolonsele benzeyen bir enstrüman) sanatçısı bir baba ile ses sanatçısı bir annenin kızı olan Arianna’nin ilk solo albümü “Bella Terra”nın (2003) ardından uzun zamandır beklenen “Peiwoh” (2009), sevenlerinin beklentilerini boşa çıkarmayacak bir albüm olarak karşınıza çıkıyor.



Arianna, albümün ortaya çıkış aşamasında müzikal dünyasını ifade ederken, kendisi için sınırsız ilham kaynağı olan doğaçlama sanatından yararlanmış. Bella Terra’da içinizi ısıtan büyüleyici soprano sesi ve arp dokunuşları, Peiwoh’da  daha da gelişmiş,  sanatçımız gothic arp, celtic arp ve triple arp çalıyor, albümdeki tüm müzikler kendisine ait, bu da onu modern çağın klasik müzik bestecileri arasına sokuyor. Bestelenen metinler farklı kültürlere ait yazıtlardan oluşuyor, Peiwoh'da farklı kültürlerin harmanlandığını görüyorsunuz, albüm çeşitli renkler, sesler ve dilleri bir araya getiriyor. .


Albüm adını,  iflah olmaz inatçı ruhu sadece harikulade çalınan müzik ile ehlileşen Prens Peiwoh’un taoist hikayesinden alıyor. Albümde öne çıkan Corazón- Muere O Canta ise ruha dokunan bir şarkı. Gözlerinizi kapayıp dinlediğinizde, kendinizi farklı bir dünyaya açılan bir kapının eşiğinde hissediyorsunuz.  Juan Ramn Jiménez’in “My Heart, Die or Sing” adlı şiirinden bestelenen şarkı, hayatın ve müziğin, nasıl korkunun üstesinden geldiğini, ölümün yakınlığına duyduğumuz farkındalığın bize yüksek yaşam ve sonsuz olasılıklarının bilincini vermesi gibi, yaşantımıza devam edebilmek için gerekli cesareti verişini anlatıyor.



 “In his short but intense poem “My heart, die or sing” Juan Ramón Jiménez shows how music and life overcome fear, giving us the courage to walk on, as if our awareness of the proximity of death gave us a heightened awareness of life and its infinite possibilities." Arianna Savall

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder