Ekose Gömlek

Bu yılın tartışmasız en sık gördüğümüz desenlerinden biri olan ekose, nostaljik filmlerden mağaza vitrinlerine geçiş yaptı! Geçtiğimiz yıllardan aşina olduğumuz desen, kadınlarda gömlek, etek, şort, hırka derken erkeklerin de moda dünyasına sıçradı. Ekose desen denilince akla en sık gelen ve en çok kullanılan ekose gömlekleri herhangi bir AVM’nin hemen hemen her mağazasında kolaylıkla bulabilirsiniz.


Zevkinize ve tarzınıza göre değişik kombinasyonlar yaratabilirsiniz. Mesela, bedene oturan dar ekose gömlekler (Mudo, Zara ve Top Shop’da var) skinny jean’lerle ve topuklu çizmeyle (yazın espadril ile) çok şık dururken, bol ekose gömleklerin (Zara, Mudo ve Dorothy Perkins) içine bisiklet yaka t-shirt giyerek önü açık kullanıp altına mini kot etek (Zara’da farklı taşlamalarda ve boylarda TRF bölümünde var), ugg bot ya da converse ayakkabılar ile daha spor kullanabilirsiniz.



Ekose gömleğin uyandırdığı, göl evinde haftasonu tatili havasını tamamlayabileceğiniz aksesuarlar; deri bileklikler (Yargıcı’da birçok renk ve çeşitte mevcut), ugg ile kombine ediyorsanız içine diz boyu ponponlu çoraplar (Penti’de ve Boyner’de farklı renklerde satılıyor), yandan asmalı deri çantalar (Geçtiğimiz sezon birçok yerde vardı yine Zara, Mango ya da Accessorize’da bulabilirsiniz diye düşünüyorum) olabilir.


Ayrıca, Tünik olarak da bulabileceğiniz (Bershka ve Stradivarius’da) ekose gömlekleri, bele oturan kalın kemer altına tayt ile kombine ederek giyeceğiniz ayakkabıya göre (topuklu ya da düz babet) spor ya da şık kullanabilirsiniz.


Cürekat bir tarzını varsa, boyfriend shirt (erkek arkadaşınızın gömleğini giymiş gibi göründüğünden) adı ile anılan ekoseli gömlekleri yazın topuklu sandaletlerle, kışın da bilekte biten süet botlar ve opak çoraplarla kullanabilirsiniz. Gömleğin sadeliğini kalın bakır rengi bileklikler ya da kolyelerle renklendirebilirsiniz.

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder