Parça Çikolatalı Fındıklı Kurabiye


Bu haftanın tarifi: Parça Çikolatalı Fındıklı Kurabiye. Kabul ediyorum adı çok havalı değil :) Kurabiye denince insan ne kadar lezzetli olabilir ki diye düşünüyor. İnanın bu kurabiyeler çok lezzetli, dışı hafif sert, içi yumuşacık ve nutella tadında! Tatlı krizleri anında birebir, yapılışı ise zahmetsiz sayılır. Şimdiii hazırsanız başlayalım ve tarifin yapılası olup olmadığına siz karar verin :)


Malzemeler;
3 yumurta
150 gr margarin hamurişi (tercihen Sana)
50 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket damla çikolata (Ülker’in var)
1 paket fındık (Bir iki fiske tarçın isteğe göre)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su  bardağı toz şeker (kurabiyeyi tatlı severim diyorsanız biraz daha fazla şeker koyabilirsiniz)



Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı) ben fındık aromalı kullanıyorum (Sinangil’in fındık aromalı unu tadını daha yoğun hale getiriyor ancak bunu kullanacaksanız kabartma tozu kullanmayın çünkü fındıklı un kendiliğinden kabartma tozlu).
Yapılışı;
Margarin ve tereyağını eritip hafif donana kadar soğutun, bu şekilde ne erimiş yağ kadar sıvı ne de yumuşamak bilmeyen margarin kadar katı oluyor. Soğutmak için 10 dakika buzluğa atabilirsiniz. Yağ soğurken bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpın, beyazlaşınca içine soğuyan yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.




Fındıkları kısık ateşte kavurun, dışları hafif narlanmaya başlayınca ve müthiş kokusu mutfağı doldurunca, soğutmak üzere ocaktan alın ve soğuduktan sonra havanda iri parçalar haline getirecek şekilde dövün.



Çırpılmış karışıma fındıkları ve damla çikolatayı ekleyip tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırın, üzerine bir tutam tarçın serpin. Un (başlangıçta 2 su bardağı koyun), vanilya, kabartma tozunu (fındıklı un kullanılırsa kabartma tozu kullanmayın) elekten geçirerek (unun havalanmasını ve hamurun çok daha güzel kabarmasını sağlıyor) ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ara ara unu eleyerek ekleyin, hamur yapışmamaya başlayınca paylı olsun diye bir parça daha un eleyerek ekleyin ( bu şekilde hamurun pişerken yayılmasını önlüyorsunuz).


Malzemeler çok olmamasına rağmen bereketli bir hamur çıkıyor (annem gibi konuştum heh :) ), bu sebepten 2 adet tepsiye yağlı pişirme kağıdı serin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp tepsiye koyun, parçaları top top koparın, ne çok büyük ne de çok küçük olsun. Gevşek de olmamasına dikkat edin çünkü fırında yayılacak.




2 tepsi kurabiyeyi dizdikten sonra fırını 175 dereceye getirin ve biraz ısıtın. Hafif ısınmış fırına 2 tepsiyi aralıklı koyun, kabarıp hafif pembeleşinceye kadar  15-20 dakika arası pişirin.



Kurabiyelerin kokusu size piştiğini haber veriyor zaten :)



Kurabiyelerimize daha da yakından bakalım;



Fırından çıkar çıkmaz buharı üstündeyken tüketilmesi tavsiye edilir :) soğuyunca da çok güzel oluyor ancak ben çikolata parçaları eriyik ve kurabiyeler ısırırken parçalanır haldeyken daha çok seviyorum.


Afiyet olsun!!

CONVERSATION

3 comments:

  1. Ben bunu yaptım ki :) çok güzel oldu, her yiyen bayıldı :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun balım çok sevimdin beğenmenize :)

    YanıtlaSil
  3. Gizemcim yaptim ben bunu ve cok guzel oldu tesekkurler detayli anlatimin icin canim :) ama biraz degistirdim findiksiz yaptim burada findik bulmak cok zor hatta sadece turk maketinde bulabiliyorum findigin neye benzedigini bile bilmeyen cok kisi var cok ilginc ama:) bizdeki gibi findikli urulerde yok badem kullaniyorlar daha cok. Yeni tariflerini takipteyim ;)

    YanıtlaSil