Audrey Kawasaki



Postuma başlamadan önce size güzel bir haber vermek istiyorum. Beklenen moda blogumuz BeTwin Us artık yayında :) Ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz :) Eveet şimdi postuma devam edebilirim...

1982 doğumlu Los Angeles’lı ressam Audrey Kawasaki genç, yetişkin kadınların erotik olarak nitelendirilen portreleri ile bilinir. Eserlerini ahşap paneller üzerine yağlı boya ile yapan ressam kendine has stili ile sanat çevrelerince beğeni toplamıştır. New York Pratt Institute’de 2 sene güzel sanatlar resim bölümü okuyan Audrey, New York sanat  çevresinin kendi illüstrasyon stili ile çelişen conceptual art (kavramsal sanat) üzerine olduğunu ileri sürerek yarım bırakmıştır.









Kawasaki’nin resimlerine baktığımızda kendi içlerinde çeliştiklerini görürüz. Çalışmaları hem masum hem de erotik, hem çekici hem de rahatsız ediciliği içinde barındırır. Audrey’in stilinde mangaların ve art nouveau’nın sentezi vardır. Resimlerde mistik doğu havasını ile harmanlanmış gotik temalar, bebek yüzlü güzel kızların şehvetle aralanmış dudakları, hüzünlü ve acımasız bakan gözleri, çıplak bedenlerini görürüz.  Bu temalara grotesk olarak nitelendirilen hayvanları da eklemeyi seven Audrey’in ilk dönem resimlerinde Klimt esintisini görürken ;





oturmuş tarzında daha çok HR Giger’ e rastlarız;




İzleyenleri büyüleyen resimlerdeki mahremiyet, yüz hatlarının gerçeğe yakın sergilenişi ve her birinin kendine has melankolik teması hayranlık uyandırıyor.












Her biri birbirinden özgün bu resimler Audrey’in resmi sitesinde satılıyor. Almak için buraya tıklayın. Tüm eserlerini beğenmekle birlikte aralarından en çok "dishonest heart" adlı eser benim için ön plana çıktı.

Ahşap üzerine sıcacık renklerde işlenen bu sanat eserlerinin ileride paha biçilmeyecek değerde olacağına inanıyorum :) Olgunlaşma döneminde bu eserleri veren sanatçının  ileriki aşamalarda vereceği eserleri de merakla bekliyorum...

CONVERSATION

12 comments:

  1. bakışlar pek hoş hepsinde. süperler, çok sevdim=)

    YanıtlaSil
  2. manga anime cizimlerine bayıldığım için bunları çok beğendim farklı tarzı yüzlerdeki bebeksi saflık ve melankolik hava ilgi cekici

    YanıtlaSil
  3. Particle, özellikle bakışlardaki ifade çok gerçekçi değil mi?:) beğenin için teşekkürler :)

    Pembe esinti çok teşekkürler canım, mangaların daha bir canlanmış halleri gibiler (yüzleri en azından) sanki, o saflık gerçekten bakanı çok etkiliyor, naif, tuhaf bir havaları var resimlerin.

    YanıtlaSil
  4. resimlerdeki kızların dudakları dikkatimi çekti kuzu:) sanki şeffaf gibi .her dudak şekli farklı bir anlam barındırıyor gibi:s
    yani anlamıyorum ben bu resim işlerinden galiba baby'm khkhkh:D:P

    YanıtlaSil
  5. her bir resime uzun uzun bakma ihtiyacı duydum, hipnotize ediyor sanki insanı içindeki detaylar..
    ifadeleri kesinlikle çok etkileyici, dokunmak istiyorsun ama sanki zehirli gibiler..

    çok değişik, kesinlikle ilgimi çekti. senin kardeş resmini de bu hatunun çizdiği gözümden kaçmadı bu arada ;)

    favorilerim; koç boynuzları olan (eh, burcuma iltimas geçmek zorundayım :)), topuzunda kelebekler ve kurtçuklar olan ve senin de beğendiğin dishonest heart..

    YanıtlaSil
  6. Story'm anlamaz olur musun babym bak ne kadar doğru yorumlamışsın her bir dudak ayrı bir ifadeye açılıyor, kiminde küskün kiminde şehvetle aralanmış, kiminde acı içinde, kiminde de masum ifadedeler :))

    Wear canım bakarken hissettiğim ama dile getiremediğim düşünce halinde zihnimde kalan bir şeyi harika anlatmışsın. "dokunmak istiyorsun ama zehirli gibiler" aynen budur tatlım :) o masumiyetleri, zambak gibi tenleri, bakışları hipnotize edici ama dokunsan sanki zehirleyecek gibi güven vermeyen tehlikeli de bir havaları var.. Hahah kardeşimle resmimiz detayını da görmüş canım benim çok tatlısın :))) Gigervari olanları daha çok beğenmişsin burda da aynı noktadayız canım. Dishonest heart da muhteşem ve bir o kadar da hüzünlü..

    YanıtlaSil
  7. heheh umut var demekki kuzu:D
    azbuçuk tutturmuşum ii bir gelişme khkhk:D:P

    YanıtlaSil
  8. hepsini çok beğendim canım, özellikle yüzünden maskeler düşen resim harika! Arkasında neler yatıyor, mükemmel!

    paylaşımın için tşk.

    öptüm tatlım

    YanıtlaSil
  9. İllustratorlere hayranım ya şahane tatlım ahşap olayında güzel olur haklısın.

    YanıtlaSil
  10. bunların hepsi ayrı ayrı harika,uzun uzun incelemek lazım hepsini,bakışlar da neler gizli görmek için :)

    YanıtlaSil
  11. Story'm hehe aşk olsun umuttan fazlası var kuzum tam isabet denir buna :)))



    Duygu'cum ben de o maskeliyi ayrı bir beğendim aslında herkes her gün farklı maskeler takabiliyor hayata onu anlatıyor bir nevi. Beğenin için teşekkürler tatlım :)



    Edi'mm Türkiye'ye yollasalar kasıp söylicem o kadar beğendim ben de tatlım :))


    Rebel'im aynı fikirdeyiz seninle :) ifadeler kadar temalar da çok ayrıntıyla düşünülmüş, beğenin için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil