Çıtkırıldım


Güneşli geçen Pazar gününe biraz daha neşe katabilmek için uzun zamandır yapmadığım bir tatlıyı yapmaya karar verdim.  Adı “Çıtkırıldım” olan tatlımızın  yapılışı oldukça kolay ve pratik, sadece 15 dakikada pişiyor, tadı ise dillere destan! :) (adını ilk duyduğumda değişik bulmuştum ancak ilk ısırıkta nedenini anlıyorsunuz)



Malzemeler;
1 adet Pastaban (yarısı)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
½ çay bardağı sıvı yağ



Hazır satılan pastabanın (ortadan bölünmüş olarak) yarısını kullanacağız, dilerseniz malzemeleri iki katı kullanarak 2 adet çıtkırıldım yapabilirsiniz (bakınız ben; fotoğrafta görüldüğü üzere pastabanın tamamını kullandım).



Yapılışı;

Derin bir kabın içerisinde şeker, hindistan cevizi, iri dövülmüş ceviz, sıvı yağı bir kaşık yardımı ile karıştırın, üzerine yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edin, homojen hale gelince bu karışımı fırın tepsisinin üzerinde yer alan pastabanın üzerine döküp bir bıçak yardımı ile yumuşak yumuşak yayın :) (fırın tepsisini alimünyum folyo ile kaplarsanız tatlının altı daha az kuru oluyor).



Braid oynamaya dalıp 5 dakika (tamam tamam kabul 7 dakika) fazladan fırında tutmasaydım daha fotojenik bir görünümü olacaktı :)  



Fırını 200°C’ye ayarlayıp tatlıyı 15 dakika pişirip, üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın.  Bir bardak soğuk süt ile bir dilim çıtkırıldım müthiş lezzetli oluyor. Tatlı Cazibeler’in ilk tatlısı burada sona eriyor. Afiyet olsun! :)


CONVERSATION

3 comments:

  1. giz dünden beri denemelerine bakıyorum .oofff delirdin ne güzel lezzetler ... becerikli sevgili ellerden meydana gelen bu güzel lezzetlerde aklım ... yakında bende denicem .öncülüğün için teşekkürler.sevdiklerin çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim beğenin için canım, dilerim denediğin tariflerden mutlu kalırsın öpüyorum çok habinos'cum :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu yaptim, hem de gecen hafta blogda bu tarifi okuduktan sonra 3 defa :) hepsi de harika olduu, mmhhmm bayildim resmen. ama her seferinde az birazcik yaktim ben de kenarlarini ve altini:) olsun oyle de cok guzeldi :)
    Eline saglik canim. bundan sonra hemencecik hazirlayiverecegim favori pastam.
    De ben sana bise sorucam; sen bu kadar tatli, vb. yapip yiyorsun bir suru de nasil boyle incecik kalabiliyorsun yeaa ? :) Ben ancak haftada 2 kez yiyebiliyorum ince kalabilmek ugruna :(Nolur sirrini paylas zira tam bir tatli canavariyimdir :)

    YanıtlaSil