Brandon Flowers- Flamingo


The Killers’ın yetenekli solisti Brandon Flowers’ın ilk solo albümü olan “Flamingo” her ne kadar beklentilerin altında kaldığına dair eleştiri oklarına hedef olsa da, Q dergisi tarafından 2010’un en iyi albümleri arasında seçilerek başarısını kanıtladı.


Sanatçının bireysel çalışması olan “Flamingo”da Bob Dylan esintileri yakalamak mümkün.  Brandon Flower’ın ses renginde hem James Blunt hem de Rufus Wainwright tınısı var, bu da dinlemeyi daha da keyiflı kılıyor. Vegas’lı sanatçı açılışı “Welcome to Fabulous Las Vegas” ile yapıyor. Albümdeki şarkılar belli bir standardın altına düşmüyor, düzenlemeleri ise oldukça başarılı.  Bunun yanında defalarca dinleme isteği uyandırarak öne çıkan parçalar da mevcut. “Crossfire”, “Only the Young”, “Right Behind You” ve “Playing With Fire” bunlardan birkaçı. “Crossfire” basit bir melodiye sahip olmasına rağmen düzenlemesindeki başarı ile albümün hiti niteliğine ulaşıyor.


Vegas çıkışlı Flowers (The Killers’da da olduğu gibi)  daha çok İngiliz Pop Rock tarzına yakın. Bunun sebebi kendi beyanına göre ufak yaşlarda arkadaşları gibi Tool ve Nirvana albümleri yerine New Order, The Smiths, Pet Shop Boys ve Depeche Mode gibi İngiliz gruplarını tercih etmesi.


Bir rivayete göre solo albüm çıkarmak aslında Flowers’ın isteği olmamakla birlikte grubu The Killers’ın bir senelik ara verme kararı ile birlikte kendisini buna zorunlu hissetmiş. Bence çok da iyi yapmış. Eleştirilerde şarkı sözleri klişe olmakla itham edilse de bütünsel  bakıldığında ortaya çıkan işin kalitesi oldukça yüksek.  Uzun yola çıkarken yanınızda bulunması gereken bir albüm, İstanbul trafiğinde eve dönüşte de şiddetle tavsiye edilir.

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder