Yeni Yılın İlk Günü...




Yeni yılın ilk günü ben de birçok insan gibi geç saatlere kadar uyudum. Gözlerimi penceremden içeri sızan güneş ışığı ile araladım.  Yılın ilk gününün güneşli olması dudaklarıma bir gülümseme yerleştirdi. İyice kendime gelmek için kahvemi alıp sabahlığıma sarınarak balkonda oturdum, soğuğun açıkta kalan yerlerimi ısırmasına aldırmadan. Uzun zamandır okuma niyetinde olmama rağmen başlayamadığım Margaret Mazzantini’nin “Sakın Kımıldama”sına başladım. Tarih’in 1 Ocak olması içimde yeni bir şeylere başlama isteğini arttırıyordu, ertelediğim şeylere vakit ayırdım. Yeni tarifler derledim, şiirler okudum ve tasarımcılar araştırdım. Ara ara camımı aralayıp temiz havayı içime çektim.
Sonra, kedimle oynadım. Dünya yansa umrunda değilmişçesine sepetinde kıvrılmış uyurken tuttuğum gibi çekip sevgiyle yoğurdum onu. Kırrr kırrr… Mutluluk sesleri ile karşılık verdi bana.
Akşamüstüne doğru bir yürüyüş yaptım. Akmerkez'i boydan boya renklendiren yılbaşı ışıkları yüzüme vururken bu yıl güzel geçecek diye geçirdim içimden. Günü geniş zamanlara yayarak acelesiz yaşadım. Dakikalar sakince akıp saatleri oluşturdular ve ben yılın tamamını aynı huzurla geçirmeyi diledim…


CONVERSATION

2 comments:

  1. sanırım 2 saat oldu blogunuzun bu sayfasına geldim.. belim sızlıyor kolumda ağrımaya başladı.. daha önce nasıl denk gelmediğime şaşırdım!

    hayata bakan pencerenize hayran kaldım, çok fazla ortak nokta yakaladım aynı zamanda, beğendiğiniz müzikleri dinledim..tavsiye ettiğiniz herşeye gittim google'dan edebiyatınıza mantığınıza bilginize kültürünüze zevkinize hayran kaldım..neyse nazar değdirmeyeyim maşallah diyeyim:)

    artık demirbaş bir ziyaretçiniz daha oldu haberiniz olsun!

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Beklemediğim anda gelen bu içten ve güzel yorum beni çok ama çok mutlu etti :) kendi dünyamı olduğu gibi açtığım bu yerde böylesine sıcak ve samimi ziyaretçilerin olması verdiğim tüm emeklerin sonuna kadar yerini bulduğunu gösteriyor bana ve hep daha güzelini, iyisini sunma isteği yaratıyor. Çok çok teşekkür ederim bu güzel sözler için, sevgiyle kalın :))

    YanıtlaSil