Nicholas Kirkwood




Ayakkabı tasarımı denince ilk akla gelen isimlerden biri olan genç, yetenekli, inovatif İngiliz tasarımcı Nicholas Kirkwood’un sanat eseri niteliğindeki ayakkabılarını uzun zamandır tanıtmak istiyordum.




Şahsen bu ayakkabılara çok derin bir hayranlık besliyorum :) Her zaman için bir ayakkabıya daha yer vardır mantığı güden birisi olarak ayakkabılara bakarken, Kirkwood’un her tasarımına, hatta bütün tasarımlarına yerim olduğu hissine kapılıyorum.
 
 




Kirkwood'un dizaynlarının kalitesinin yanı sıra saten, süet, kumaşları, piton ve kobra derisi gibi materyalleri kullanış tarzı da oldukça dikkat çekici.



Topuk kavramıyla nasıl oynadığına bir bakın:





Aşağıdaki tasarımlarda ise ayakkabının önden görünüşü “Eyes Wide Shut” daki partide sülün gibi dolaşan maske takmış kadınlara benzemiyor mu?



Kuğu zerafetinde başka bir tasarım daha…





Çılgın…




(Alice in Wonderland için tasarımı)


Asi...





Baştan çıkarıcı…

Renkli...



Asil…




"Alta/Roma Vogue Italy" ödülünü kazanan 31 yaşındaki tasarımcı moda dünyasında şimdiden hatırı sayılır bir üne sahip. Bunun yanı sıra Kirkwood Condé Nast’ın "Yılın Ayakkabı Tasarımcısı" ödülü, British Fashion ödüllerinden de “Swarovski Genç Yetenekler” ödülüne de sahip. Sanatçının 2011 kış koleksiyonu Hong Kong/ Peder Joyce’da yer alacak. Henüz ülkemizde Nicholas Kirkwood tasarımı ayakkabılar satılmıyor olsa da, meraklıları için luisaviaroma'dan sipariş verilebileceği duyurulur...


CONVERSATION

2 comments: