Lāl



Uzun zamandır gitmemiştim Kadife Sokağa. Yolum Bahariye’ye düşünce sokak boyunca dizili, yıllara meydan okumuş mekanların önünden tek tek geçtim.  Lāl’e giresim geldi en çok. Bahçesindeki ufo’nun altına kuruldum. Rengarenk duvarlar, yukarıdan süzülen göksel ışık huzmesi ortama çok keyifli bir hava veriyordu.


Hemen sipariş verdik. Yiyeceklerden çok memnun kaldık. Menemen’i, Club Sandwich’i, Omlet’i , kaşarlı tostu oldukça lezzetliydi (hepsini birden ben yemedim tabi ki J ). Fiyat/Kalite oranı oldukça yüksek olan mekanın huzurlu atmosferinde dakikalarca oturduk.  Haftaiçi öğle arası olduğundan masalar bomboştu. Bahariye’nin en eski yerlerinden biri olan Lāl’de çok güzel bir öğle yemeği yedik. Haftasonu olsaydı çıkışta sokağın paralelinde yer alan irili ufaklı mağazaları da gezerdik. Vaktimiz olmadığından döndük. Ben bir dahaki sefere haftasonu gelir, Masalevi’ne gideriz oradan da mağazaları gezeriz diyerek kendimi avuttum. Hava güneşli olduğundan soğuğa aldırmadan sokaklarda yürüdük. Kış güneşinin en çok da bu yanını seviyorum diye düşündüm, bir parça ışık gri sıradan bir günü nasıl da aydınlatıyor ve değiştiriyor.


Alışveriş, sinema, gezmek için artık hep kapalı AVM’leri tercih ettiğimi fark ettim.  Bundan sonra daha sık gelmeliyim Bahariye’ye diye geçirdim içimden. Hatta bir bilet alıp günü orada geçirdikten sonra Opera’ya gitmeliyim dedim. Hayatın ve insanların içine karışmak isterseniz siz de bir haftasonu buraya uğrayın her renkte insan ve mağaza görebileceğiniz yıllara ayak direyen bir yer Bahariye. Gelişen ancak özü değişmeyen bir yer.


CONVERSATION

5 comments:

  1. Istanbul'a gelince gitmeni tavsiye ederim
    Rory'cim hatta beraber de gidebiliriz:)

    YanıtlaSil
  2. Yıllar olmuş oraya gitmeyeli.. güzel yerdi sahden de.. o sırada bir kaç yer vardı bu tarz.. masal evi felan da vardı sanırım

    YanıtlaSil
  3. @Deli Anne; Masal Evi, Hera, Karin, Karga.. Hepsinin önünden geçtim :) o saatte tek Lal'in mutfağı açıktı. Arada bir gitmek lazımmış gidince anlıyor insan ne kadar özlediğini :)

    @Rory; :))

    YanıtlaSil