Soğuk Bir Kış Günü




Bugün İstanbul çok soğuk. Kar yok ama kokusu havada.  Camı aralayıp burnumu her uzatışımda nefesim beyaz buğu halkaları olarak yayılıyor. Soğuk, parmaklarımın ucunu ısırıyor. Kısa aralıklarla pencereyi açıp havayı içime çekiyor sonra hemen kapatıyorum. Karlı bir İstanbul masalını yaşamayalı çok oldu. Şehri beyaza boyayan kar inatla gelmiyor. Bir yağsa hava ısınacak, bu şekilde kuru soğuk insanın içine daha bir işliyor.


Dün koşturmacalı bir gündü, iş görüşmesi, işe dönüş, oradan eğitime gidiş, sonrasında yemek & sinema derken iyice üşüdüm. Sabah biraz halsiz uyanınca her yerde kol gezen gribe yakalanmamak için evde kalmayı seçtim. Cana gelmek için portakal sulu güzel bir kahvaltı ettikten sonra masama yerleştim.  Bu ayın başında elime aldığım “Sakın Kımıldama”yı okudum biraz, sonra müthiş eğlenceli bir çizgi roman olan “Dylan Dog”dan bir bölüm bitirdim. Marketing’i çok başarılı olarak anlatan “Mad Men”den bir bölüm izledim ve Güven Borça’nın “Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar mı?” adlı kitabına dadandım.  Uzun zamandır aklımda olan yeni bir tarif denedim ve geri dönüşüm temalı bir moda konusunu (Çöp (M)adam) araştırdım. Beni eve hapseden soğuk sayesinde renkli ve eğlenceli bir gün geçirip bu sabaha kıyasla yeni bir şeyler öğrenmiş olduğumu düşününce günü artıda, kendime değer katmış olarak bitirdim.
İçimden ne mutlu Giz' e dedim :)

CONVERSATION

18 comments:

  1. canım bir güne kocaman şeyler sığdırmışsın verimli bir gün olmuş senin için:) benim için de bir nebze öyleydi, huzurla uyuyabilirim:)

    YanıtlaSil
  2. :))) Zeynep'cim günlük koşuşturma içinde insan kendisine vakit ayırınca nasıl dinleniyor değil mi? Yapılacaklar listesi bitmese de üzeri çizilenler huzurlu bir uyku uyumaya yetiyor :))

    YanıtlaSil
  3. ofofof:) cok severim kar kokusunu.
    "Ne güzel havada kar kokusu var" dedigimde bana kiclariyla gülüyorlar ama cxv.cb..
    anlamiyorlar beni.cok sevindim seninde bu kokuyu aldigina:p

    hangi filme girdin:) ?

    YanıtlaSil
  4. Hehehe :) Rory'cim bana da aynı şekilde gülenler oldu çok, ben hep "Nasıl yaaa almıyor musunuz cidden bu kokuyu?" diye çıkışırdım. Bırak anlamasınlar onların hissizliği, ben anlıyorum canım seni :)))

    Biutiful'a girdim ama resmen içim şişti, filmin adına kanma sakın ironi yapılmış, güzel olan hiçbir şey yok, tamamı acı ve sefalet üzerine.

    YanıtlaSil
  5. Hmmmmm:) peki gir-mi-yo-rum.
    o kadar! :)

    YanıtlaSil
  6. Rory'm film basarili ama bunalim girme diyemem ama haberin olsun bastan diye dedim:) (benim haberim yoktu ve uzun bir gunun ustune agir geldi)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Giz, günlerdir yoğundum sağlık sorunları vs derekn yorumlara geri dönemedim ancak yorumun mailime düştüğü gün seni takibe almıştım ancak geri dönüyorum. Bu yazıma http://www.stildirektoru.com/2011/01/cameolu-yaka-kolye-gulumsemek-uzerine.html yazdığın yoruma istinaden sağol canım ama ekranda gri olarak mı çıkmış? Çamur tonu french ise siyah aslında. Tşkler canım :) Ne kadar güzelmiş, mest oldum yazdıklarınıza ve kocaman sarılarak tşk ediyorum :)

    Ayrıca eski yazılarından biri anımsamıyorum şu an film eleştirisi, hatta sonrasında yorumlarda Viagra ile ilgili yazdığın bir yoruma kadar okumuş ve ne dolu bir kız demiştim :))

    Tüm bunlar için tşk eder, senin gibi okurlarlar ve bloggerların daha sık olmasını umar ayrıca senin kalitende bir bloggerla birebir tanışmak dost olmak isterim.

    Neden dersen, çevremde bana seninle tanışmak isterim diyen bir sürü arkadaşım var hepsi de sağolsunlar cici insanlar ancak bana sen gibi bana birşeyler katacak insanlar lazım :)

    Ayrıca Çöp (M)adam projesini ilk duyduğumda delirmiş deli gibi almıştım hatta yazım CNN'e çıkmıştı BASINDA kısmında var bunun içinde kesinlikle al ve destek ver derim canım.

    Neyse çok konuştum üşümeden sıcak günlerde bir araya gelmek dileğiyle.

    Eda Demirel Suner .)

    Dip nOT: Canım yorum alanını ayarlardan panelden pop up sayfa yaparsan daha kolay yorum yazarız ve kelime onayını hayır yap derim :))

    YanıtlaSil
  8. Eda'cım merhaba, güzel yüreğinden söylediğin tüm şeyler için çok çok teşekkürler :)) yazın o kadar içimi ısıttı ve mutluluk verdi ki bana, bunu anlatmak için kelimeler şu noktada kifayetsiz kalıyor. Takdir edilmek her insanın hoşuna gider ancak hayatında en takdir edilmediğini düşündüğü anlardan birinde böyle bir yorum almak çok az kişinin başına gelir. Günümü, hatta haftamı aydınlattın canım :))

    Güzel yorumunla sadece bloguma yazdıklarım değil hayata dair bir şeyleri yapış tarzımın doğru olduğunu düşündürdün bana. Çünkü ben bir şey yapıyorsam hep hakkını vermek isterim, kendimce en iyi şekilde gerçekleştirmeye özen gösteririm. Bloguma yazdıklarım da bunun bir ürünü.

    Birebir tanışmak ve dost olmayı çok isterim canım, blogger dünyasında çok saygı duyduğum ve üstat olarak gördüğüm birisinin kendisine bir şeyler katacağımı düşünerek böyle bir teklifte bulunması beni gerçekten onurlandırdı :)) Moda konusuna ayrı bir ilgi duyan biri olarak blogların bana çok şey katıyor, hatta ufkum genişliyor :)) yaptıkların çok yaratıcı, inovatif, temalarına ayrı bayılıyorum zaten.


    Çöp Madam projesi'ne gelince, bu projeyi yaklaşık bir senedir biliyorum (Yaratıcılarından biri MBA'den arkadaşımdı bu sayede tanıştım) ve bu çantaları çok severek kullanıyorum (makyaj çantası, bozuk para çantası olarak özellikle :) ) ancak nedense yazmak yeni aklıma geldi, önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak paylaşacağım :))

    Not: Çamur rengi üzerine french o kadar hoşuma gitti ki kuaföre uygulatmaya gittim. Orada da gri renk olarak anlatmaya çalışınca kız önce anlamadı sonra "haa sen çamur renginden bahsediyorsun baştan söylesene" dedi :)) gören herkes de bayıldı :) ben de "Stil Direktörü"nde gördüm dedim hemen :)

    Annenin sağlık sorunu için çok çok geçmiş olsun canım, en kısa zamanda iyileşir inşallah :) Sevgiyle kal Eda'cım...

    YanıtlaSil
  9. Mail alanı düzelmiş canım cepten yazıyorum mest ettin beni :) Ağzım kulaklarımda o zaman tanımak için birbirimizi ojelenip gelelim hehe :) Şeker annemin ameliyat durumu var yazdım bloga ama ne zaman belli değil, bu arada bu hafta paso IFW var zaman bulursam ona da kaçıcam sen de bende müsait olunca haberleşelim ok stildirektoru@gmail.com mailim yazarsın bana sarıldım kocaman tşk ederim

    YanıtlaSil
  10. Canım senden aldığım enerjiyi yansıttım sadece :))
    Annenin durumunu blogundan okudum ancak yoruma kapalı diye yazamadım, beraber resminiz var Allah mutluluğunuzu bozmasın canım çok tatlı bir anne kızsınız :)
    IFW gidebilmeyi ben de umuyorum ama işler çok yoğun bu aralar kaçabilir miyim bilmiyorum :( havalar biraz ısınsın buluşmak için yazıcam Eda'cım sana, öpüyorum tatlım çok...

    YanıtlaSil
  11. ah ahh o grip hemde ne biçim dolaşıyor ortalarda.yakalananın anasını ağlatıyo vallahi:)
    çok ii etmişsin evde kalmakla.
    bencede ne mutlu giz'e :))

    YanıtlaSil
  12. Evet canım ama bugünkü soğuk Cumartesini aratmıyordu çekirge hesabı bir sıçradım iki sıçradım üçe kalmaz umuyorum :))

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Sağolasın canım benim enerjilerinizi aldım ben :) Okdir paslaşırız o zaman öperim canım.

    YanıtlaSil
  15. Dikkat et kendine canım.Allah korusun bişeycikler olmaz :)

    YanıtlaSil
  16. Canım artık çok geç dün itibarı ile ben de gribe yakalanmış bulunuyorum :)

    YanıtlaSil