FB Maçı





Bu akşam Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe- Karabük spor maçına gitmemek için çok nazlandım. İstanbul’a kışın geldiği ilk gün, zaten gözlerim yanarken ve halsizken üşümek pahasına maça gitmek zor geldi. Futbolun ilgi alanlarım arasında üst sıralarda olmadığını da belirtmek isterim. Yine de biletler önceden alındığından kaz tüyü mont ve balıkçı kazağımı üstüme geçirip düştüm yollara.



En son Anelka Fenerbahçe’de oynarken stada gitmiştim, düşünün aradan ne kadar geçmiş :) Yine de ısıtıcının altında koltuklarımıza oturunca güzel geldi maç. Yemyeşil saha, insanların coşkusu içimi açtı. İlk 15 dakikada 2 gol attıktan sonra Fenerbahçe oyuncuları maç boyunca vasat oynadılar. Üstüne bir de gol yediler. İnsanların son dakikaya kadar, uzatmada dahi gol umutlarını kaybetmeden aynı amaç etrafında böylesine sıkı kenetlenmesini takdir ettim. Türk milleti olarak nadir tek yürek olduğumuz şeylerden birinin futbol olduğunu anımsadım. Yanımda oturan minik bir taraftar maç boyunca çırpındı. Onun kendi minikliğinden umulmayacak kadar büyük heyecanı iyice neşelendirdi beni.


Benim için maçı güzelleştiren bir diğer şey ise izlerken bol tuzlu çekirdek ve küçüklüğümden hatırası olan, stadta her daim taze satılan kırmızı ambalajında "nefis" yazan gofretten yemekti :) Çıkışta, arada bir gitmek güzel oluyor maça diye geçirdim içimden.  Soğuğa, kalabalığa, trafiğe kalmamak için yaşanan koşuşturmaya rağmen güzel bir geceydi.

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder