The Tourist




Dün akşam, fragman’larından merak ettiğim, ilginç bir ikili olarak bir araya gelen Johnny Depp ve Angelina Jolie’nin oynadığı “The Tourist”e (Turist) gittim. Filmde İtalya’yı bir turist olarak ziyaret eden kalbi kırık matematik öğretmeni Frank’in (Johhny Depp), kasti olarak yoluna çıkan gizemli Elise (Angelina Jolie) ile sürüklendiği macera anlatılıyor. Paris ve Venedik’te geçen “Turist”de Paul Bettany de yer alıyor.

Mükemmel bir film olduğunu düşündüğüm 2006 yapımı “Das Leben der Anderen”in (Başkalarının Hayatı) yönetmeni  Florian Henckel von Donnersmarck’in yeni yapıtı olan “The Tourist”in (Turist) kurgusu başarılı, ancak senaryoda bir iki yerde ufak boşluklar var (Bu paragrafın devamı spoiler içeriyor). Scotland Yard’da dahi casusu olan, eli kolu fazlaca uzun gangster Shaw’un, Frank Tupelo’nun (Johnny Depp) aslında bir turist olduğunu film boyunca öğrenememesini ya da her yerde Alexander Pearce’i arayan teşkilatın son sahnede hiçbir adam bırakmadan Alexander’ın evini terk ederek Elise ile Frank’i yalnız bırakmalarını pek inandırıcı bulmadım.



Angelina Jolie yürüyen bir iskelet kadar zayıf olmakla birlikte yine de nefes kesiciydi. Filmde seksi olduğunun bilincinde olan bir kadını canlandıran Angelina’nın tavırlarındaki şuhluğu biraz abartılı buldum. Bunun dışında oyunculuğuna, güzelliğine ve kıyafet seçimlerine diyecek yoktu. Johnny Depp ise her zamanki gibi yalın, iyi bir oyunculuk çıkarmıştı.




 “The Tourist”in sahneleri ve renkleri Alfred Hitchcock filmlerini andırıyordu. Müzikler "Başkalarının Hayatı"ndaki gibi dramatik ve etkileyiciydi. Genel olarak değerlendirildiğinde başarılı olduğunu düşündüğüm filmi iyi vakit geçirmek için izleyebilirsiniz ancak benim için “Başkalarının Hayatı”nda olduğu gibi bir “sakın kaçırmayın, mutlaka görün”  klasmanında değildi.


CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder