Shorba İstanbul





İstanbul’a kışın gelmesiyle birlikte sıcak çorba içebileceğimiz bir yere gitmeye karar verdik. Nicedir gitmemiştik “Shorba İstanbul”a.  Yağan kar ve sert rüzgara rağmen güç bela kendimizi Ataşehir’deki ufacık mekana attık. Bordo duvarlar, masaların üzerine konan küçük bitkiler yılbaşı esintisi taşıyordu adeta.


Hemen 2 çorba söyledik. Benim tercihim nohut, tavuk ve yoğurt içeren Lebeniye çorbası oldu, diğer çorba ise dana, şarap, soğan ve domates içeren Macar Gulaş’tı. Beklerken zeytinyağı ile servis edilen ekmeklere bayıldık. Pastane ürünü gibi daha yumuşak ve kabarık, poğaçamsıydı. Çorbalarımız gelene kadar mekanın çalışanı ile konuşmaya başladık. Shorba kelimesinin Farsça’da tuzlu su anlamına geldiğini, insanların çorbayı ilk buluşunun vücutlarının tuzlu su ihtiyacını karşılamaya dayandığını öğrendik.


 
“Shorba İstanbul”da tam 20 çeşit çorba seçeneği mevcut. Neler mi var? Neler yok ki. Her zevke uyacak, birçok ülkenin kendine has tadı olan çorbaları "Shorba İstanbul"da bulabilirsiniz. Schi Rus çorbasından tutun, Tayland Balık, Rus Borch, Rissoni, Akdeniz Balık, Fransız Soğan, Minestrone, Macar Gulaş’a kadar birçok tat sunuluyor. Bunun yanında yöresel tatlardan Yuvalama, Tandır, Lebeniye, Gerdan, Dil Çorbası, Tutmaç, Safranlı Hünkar, Bademli Köz Patlıcan da menüde dikkat çekiyor. Çorba deyince klasik tatları severim diyorsanız; Mercimek, Domates, Kremalı Mantar, İşkembe Çorbası’nı bulmak da mümkün. Sanırım menüdeki tüm çorbaları saydım :) Çorbaların genel olarak malzemelerine de göz attım. Özel baharatlar ve terbiyelerle tatlandırılarak, kullanılan etin cinsine uyan sebzeler seçilmiş.





Çorbalarımızın gelir gelmez hemen tadına baktık. Şahsen kendi tercihimden oldukça memnun kaldım. Nohut, yoğurt ve tavuk birbirine çok yakışmıştı. Bunu tercihe bağlı olarak sunulan acı sos ile daha da renklendirdim. Gulaş’ın da tadına baktım, o da lezzetliydi ancak bana tat olarak Lebeniye’den sonra daha yoğun geldi. Yine de et sevenler için oldukça lezzetli bir seçim. Menüdeki diğer tatları henüz denemediğimden merak içerisindeyim. Bu sebepten bundan sonra Shorba’ya her gidişimde farklı bir çorba denemeye karar verdim :) "Shorba İstanbul" sadece Ataşehir'de değil, Levent İş Kuleleri ve Astoria'da da varmış. Bu havalarda yolunuz buralardan birine düşerse siz de Shorba’ya uğrayın, pişman olmayacaksınız.


CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder