Magnolia Puding


Veee beklenen tat, Magnolia Puding sizlerle…
Baştan söyleyeyim, aşağıda yer alacak tarifin gerçek CookShop'taki Magnolia Puding’le uzaktan yakından ilgisi yoktur, tamamen hayal ürünüdür! :p
Magnolia Puding’in tadına gösterdiğim aşırı ilgi beni içerisinde neler olabileceği konusunda bir hayli düşünmeye itti. Hmmm neler olabilirdi ki?? Normal pudingten farklıydı bir kere, burası kesin. Pastaların içinde kullanılan Krem Patisserie ilk aklıma gelendi, donunca katılmasın diye pasta dışında kullanılan kremadan da eklenebilir diye düşündüm. Bir de kıvamını sabitlemek için az miktarda labne peyniri tarife son noktayı koydu. Aşağıda muzlu ve çikolatalı Magnolia Puding anlatılacağı için krema malzemeleri 2 ölçü esas alınarak verilmiştir. Siz sadece muzlu ya da çikolatalı yapmak isterseniz Krem Patisserie tarifini yarım ölçüden yapın.


Malzemeler;
-          5 yemek kaşığı şeker (daha tatlı olmasını isterseniz 6 kaşık koyun)
-          2,5 yemek kaşığı un
-          2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
-          5 yumurta sarısı
-          2,5 su bardağı süt
-          1 tatlı kaşığı vanilya
-          1 paket Dr. Oetker pasta kreması tozu (1 Paketi 1,5 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanıyor)
-          1 küçük paket kakao
-          1 adet muz
-          Cici bebe (200 gr.’lık yeterli olacaktır)
-          Hero Baby ballı muzlu bebe bisküvisi (180 gr.’lık)
-          2 yemek kaşığı labne peyniri
-          Sıvı çikolata sosu

Krem Patisserie Tarifi;
Un, nişasta ve şekeri bir kaba alın. Üzerine yumurtaların sarılarını ilave edin ve mikser ile homojenize olana kadar çırpın.


2.5 su bardağı sütü bir kapta ısıtın ve karışımın üzerine yavaş yavaş ilave ederken mikser ile çırpmaya devam edin. Karışım çırpmaktan köpürecektir korkmayın :) 





Bir tencereye alıp tahta bir kaşık ile karıştırarak orta ateşin kısığında pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar daha işirin ve ocaktan alın.


Daha sonra üzerine toz vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. kıvamını kaybetmemesi için ara ara sürekli karıştırın.
Pasta Kreması Tarifi;
1 Paket Dr. Oetker’in pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile önce düşük sonra yüksek ayarda çırpın. Sıvı halde krema koyulup katılaşana kadar devam edin.


Gelelim Magnolia’nın Puding’in yapılışına;
Soğuyan krem patisserie'ye  2 çorba kaşığı labne ve 2 paketten hazırlanan pasta kremasını ekleyerek iyice çırpıyorsunuz. Tataaaa Magnolia Puding’in esas kreması hazır!!



Şimdi Cici Bebeleri rondodan geçirme vakti. Ufak parçalara ayırın ancak un haline gelmeden tanelerin iri kalmasına dikkat edin (arada bir iki tane ağzınıza atıyorsunuz değil mi? hehehe dayanılması zor tat cicibebe).



Ben 1 paket 400 gr.’lık Cici Bebe, bir paket de Hero Baby ballı ve muzlu kullandım, sonunda yarısı arttı (Artan kısmı avanoza alıp uzun süre saklayabilirsiniz).
Şimdiiii hazırlanan kremanın yarısını muzlu yarısını çikolatalı Magnolia Puding için kullanacağız. Muzlu için ayırdığınız kremayı puding iki kat olacak şekilde kullanacağız. Kremanın yarısını genişçe bir kabın yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Bir tane muzu ortadan ikiye kesin sonra da enine dilimleyin.



Üzerine toz haldeki ballı muzlu bebe bisküvisini krema görünmeyecek şekilde serpin ve dilimlediğiniz muzları dizin. Muzlu puding için kalan kremayı üste sıvayın ve tekrar bebe bisküvisi ile örtün.
Çikolatalı puding için ayrılan kremayı puding üç kat olacak şekilde kullanacağız. Kabınızın tabanını örtecek kadar krema alıp yayın, üzerine cici bebe bisküvisinden yüzeyi kaplayacak kadar serpin.




Kapta kalan kremanın yarısını başka bir kaba alarak üzerine yarım paket kakao ilave edip mikser ile çırpın. Kakaolu kremayı orta kata yayın ve tekrar bebe bisküvisini bolca serpin.


En üst kata tekrar sade kremadan sıvayın ve bebe bisküvisi ile yüzeyi örtün. Çikolatalı Magnolia Puding’i servis ederken üzerine sıvı çikolata sos dökmeyi unutmayın.



Servis öncesi birkaç saat buzdolabında bekletin. Enfes bir tat. Yapımı da oldukça pratik, 45 dakika kadar sürüyor. Siz de benim gibi Magnolia Puding bağımlısı iseniz, evde seri üretime geçerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun! :)

CONVERSATION

1 comments:

  1. seni çook seviyorum ben yaa,bu tatlı,bu naif tarafını...ne güzel evren kesiştirdi yolumuzu...tatlı yapmak istedim bugün...hiçbiryere bakmadan hemen bu tarife takıldım...yapmaya çalışacağım....ellerine saglık kuzucum...

    YanıtlaSil